BURSA / İNEGÖL - Altıeylül Ortaokulu

Nis

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Kariyer Rehberi Projesi kapsamında okul rehberlik servisimiz tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf şube rehber öğretmenlerimize projenin ve bu kapsamda hazırlanan web sitesinin tanıtımı yapılmıştır.

Öğrenci ve velilerimizin de bilgilendirileceği projede hazırlanan web sitesi sayesinde öğrencilerin yetenek, ilgi ve mesleki değerlerini envanterlerle ölçebileceği, liselere geçiş yolları ve ortaokul sonrası eğitimlerini sürdürebilecekleri 24 lise ve program türünü tanıyabileceği, mesleki ve teknik eğitime ilişkin alan dal tanıtımları, mesleki eğitim süreçlerinin işleyişi, tüm meslekleri ayrıntılı inceleyebileceği, tercih robotu uygulaması ile hem Bursa il sınırları içinde bulunan tüm liseleri detaylı tanıyabileceği bir altyapıya ulaşabileceklerdir.

Okul rehberlik servisimize ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Değerler eğitimi kapsamında okulumuzda başlatmış olduğumuz Ayın Öğrencisi Projesi Mart ayı "Sorumluluk" değeriyle ilgili arkadaşlarına, öğretmenlerine ve çevresine karşı olumlu örnek davranış sergileyen öğrencilerimize belgeleri ve rozetleri törenle birlikte verildi. Projede emeği geçen sınıf rehber öğretmenlerimize, okul idaresine ve rehberlik servisine teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin örnek davranışlarının devamını dileriz

Mrt

8.sınıf öğrencilerimizi LGS'ye motive etmek ve liseleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla ilçemizde sınavla öğrenci alan Mediha Hayri ÇELİK Fen Lisesi, Halil İnancık Sosyal Bilimler Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi ve Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında okulların Rehberlik Servisi tarafından okul hakkında bilgiler verildi, öğrencilerimiz sorularını sordular. Geziyi organize eden okul idaremize ve rehberlik servisine, geziye eşlik eden öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri koro ile sergilendi.

Program İstiklal Marşının kabul ediliş öyküsünün heyecanlı bir şekilde okuyuşuyla sona erdi. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andı.

Şbt

Okulumuz Sivil SavunmaKulübü tarafından Deprem Tatbikatı başarılı bir şekilde uygulandı. Tatbikatta sınıflarda deprem anında hayat kurtaran “Çök, Kapan, Tutun” yöntemi uygulanırken sonrasında okul dışında bulunan deprem toplanma alanında düzenli olarak toplanma çalışması gerçekleştirildi.

Ock

Okulumzda karne heycanı yaşandı. Karne törenin de dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız törenimiz, öğrencilerimizin katılımıyla  her sene olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz saygıyla yad edildi.

Ekm

2023/2024 1. Dönem 1. Sınavlarımız başlıyor.

Ekm

Trafik haftası bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ekm

İNDAK farkındalık eğitimi tatbikatı yapılmıştır.

Nis

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayınlandı.

Mrt

Corona Virüsü Salgını nedeniyle ara verilen eğitim-öğretim faaliyetleri TRT EBA TV ile Uzaktan Eğitim şeklinde devam ediyor.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Mrt

İstiklâl Marşımızın Kabulü'nün 99. Yıldönümü okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

Mrt

İlçemize gelen değerli yazarımız Mavisel YENER okulumuzu ziyaret etti.